Ocak 2022

Yeni yıla girmemizle birlikte araç sahibi herkesi ilgilendiren yeni bir zam haberi geldi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 2022’ye zorunlu trafik sigortası fiyatlarını açıklayarak girdi.

Yazımızın devamında son gelişmelere ve trafik sigortası hakkında bilmeniz gereken bilgilere ulaşabilirsiniz.

Trafik sigortasında primlerine ne kadar zam yapılacak?

SEDDK’nın yönetmeliklerde değişiklik yaptığını duyurduğu 31 Aralık’taki açıklamalarda; 1 Şubat 2022’den itibaren trafik sigortasında aylık azami prim tutarlarının %1.5 artacağı ve trafik sigortası tavan primine %20 zam yapıldığı belirtildi.

Ayrıca ek olarak yapılan açıklamalarda, araçların emisyon oranlarına ve yakıt türlerine göre primlerde %10 indirim veya artırım yapılabileceği bildirildi.

Trafik sigortası nasıl güvenceler sunar, zorunlu mudur?

Dikkat eksikliği, uykusuzluk, yol ve hava şartları araçların durumlarına kadar birçok şey kazalara neden olabiliyor, trafikte kazalar her şeye rağmen gerçekleşebiliyor. Bu nedenle, trafik sigortası aracıyla trafiğe çıkan herkese zorunlu tutuluyor.

Olası bir kaza ve hasar durumunda karşı tarafın yaptırdığı trafik sigortası oluşan hasarları karşılar. Trafikte temel güvencenin kaynağı da kişilerin poliçelerinin sunduğu karşılıklı teminatlardır.

Karşılaştırmalı tekliflerle bütçenize uygun poliçelere OYAK Grup Sigorta ile ulaşabilirsiniz.

OYAK Grup Sigorta güvencesiyle avantajlı poliçeler bir tık uzağınızda!

Sadece birkaç dakika içerisinde sitemizdeki online teklif butonuna tıklayarak ya da 0850 577 00 57’yi arayarak size sunacağımız karşılaştırmalı tekliflere göz atabilirsiniz. Böylece teklifleri aynı anda inceleyebilir, karar verirken size en uygun ve en avantajlı teklifi seçebilirsiniz.

Güvenli ve keyifli yolculuklar yaşayacağınız bir yıl dileriz!

Ayrıca Kasko Sigortası ve Trafik Sigortası teklifi almak için sayfalarımıza tıklayabilirsiniz.

| OYAK GRUP SİGORTA
Devam edebilmek için aşağıdaki "Ben robot değilim" kısmını işaretleyiniz.