Temmuz 2022

Araç Değer Kaybı hesaplamalarında 1 Temmuz itibariyle yeni bir dönem başladı. Bu süreç artık çok daha kolay yönetilebilecek.

Meydana gelen trafik kazası sonucunda hasarı giderilen aracınızın ikinci el piyasasındaki değerini ifade eden Araç Değer Kaybı, yeni düzenleme ile daha şeffaf hesaplanabilecek.

Trafikte güvenle seyahat etmek için sizi yazımızı okumaya ve OYAK Grup Sigorta avantajlarını keşfetmeye davet ediyoruz! :)

Yeni Genelge Nasıl Değişiklikler Sunuyor?

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından yayımlanan 2022/12 sayılı "Değer Kaybı Taleplerinde Ekspertiz İşlemlerine İlişkin Genelge" ile yeni bir platform hayata geçiyor.

SBM (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) bünyesindeki bu platformda hak sahipleri, trafik kazası sonrasında değer kaybı taleplerine ilişkin eksper atamalarını gerçekleştirebilecek. Ayrıca, sigorta eksperlerinin raporlarına yine bu platform üzerinden itiraz edebilecek. Hakem atamalarını gerçekleştirebilecek.

TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, bu düzenlemenin hak sahiplerinin lehine olduğunu belirterek, ‘’Değer kaybı hesaplama, raporlama süreçlerinin tamamını hak sahiplerinin yönetebilmesine ve ekspertiz raporuna kolayca ulaşmasına olanak tanıyan platform, süreci daha şeffaf ve hızlı hale getirmektedir. Araç değer kaybı tespitlerinde yeni standartların ortaya konulmasında önemli bir yere sahip olan uygulama sayesinde, kaza sonrasında hak sahiplerinin araçlarında oluşan değer kaybına ilişkin tazminat ödemeleri hızlanmış olacak." dedi.

OYAK Grup Sigorta ile trafikte her ihtimale karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz!

Geniş kapsamlı ve ihtiyaçlarınıza göre şekillendirebileceğiniz Kasko Sigortamız ve yaptırılması zorunlu olan Trafik Sigortamız ile trafiğe güvenle çıkmanızı sağlıyoruz.

Karşılaştırmalı fiyat tekliflerimize ulaşmak için 0850 577 00 57’yi arayabilir ya da sitemizdeki Online Teklif butonuna tıklayabilirsiniz.

#HayatınHerAnında güvenli ve keyifli yolculuklar dileriz.
 

| OYAK GRUP SİGORTA
Devam edebilmek için aşağıdaki "Ben robot değilim" kısmını işaretleyiniz.